Wisefund este una dintre platformele europene de creditare P2P in care putem sa investim in imprumuturi de afaceri pentru IMM-urile europene din mai multe sectoare ale economiei. Platforma aduce imprumuturile de afaceri la un nivel mai accesibil, oferind in același timp oportunitati persoanelor fizice, permitand ca fondurile lor sa aduca randamente anuale, stabile si peste medie. Wisefund ocupa partea in care intreprinderile imprumuta fonduri de la mai multi creditori prin Internet pentru anumite scopuri, fie dezvoltarea proiectului cu o baza de flux de numerar clar, fie in scopul cresterii capitalului operational si a cresterii mai rapide a afacerii.
Desi platforma a fost infiintata in Martie 2019, a reusit sa atraga un numar mare de investitori intr-un timp relativ scurt. Cand am descoperit platforma in Septembrie erau aproximativ 600 de investitori iar la momentul scrierii sunt peste 1260.
De ce am ales Wisefund
Ca si ceilalti investitori am fost atras de dobanzile oferite de platforma, dar si pentru diversitatea imprumuturilor oferite, care sunt pentru o perioada de 6-14 luni, cu o dobanda medie anuala de 18,54%. Platforma promite ca toate imprumuturile oferite vin cu buy-back guarantee.
Ce inseamna Buyback Guarantee pentru investitorii platformei Wisefund
Daca firma imprumutata intarzie cu platile mai mult de 60 de zile, Wisefund a incheiat un acord cu un investitor tert, care garanteaza sa cumpere orice imprumut care depaseste termenul si apoi sa actioneze pentru recuperarea datoriei. Investitorul nu poarta nici o responsabilitate pentru imprumuturile neplatite care sunt acoperite de garantia de rascumparare.
In cazul in care un investitor are nevoie de bani si doreste sa vanda o parte sau toate investitiile, contra unei taxe de iesire, acelasi investitor cumpara imrumutul in momentul in care solicitarea este facuta. Adica pastrezi toate veniturile din dobanzi obtinute la zi, dar nu primesti alte plati din dobanda daca imprumutul este vandut. Principalul este dedus cu o suma specificata la fiecare proiect. Pentru a face acest lucru acesezi pagina de investitii.
Caracteristici cheie:
- Valuta: EUR
- Taxe: taxa de iesire anticipata la vanzarea imprumuturilor catre Wisefund
- Depozit minim: 10 EUR
- Investitie minima intr-un proiect : 10 Euro
- Tipuri de imprumuturi: Imprumuturi pentru afaceri
- Termenii imprumutului: in functie de proiect
- Ratele dobanzilor: 16% – 21%
- Piața secundara: NU
- Auto-invest: NU
- Garantie de rambursare: DA
- Bonus: 0,5% cash back la toate investitiile efectuate în primele 270 zile, daca te inregistrezi prin acest link.
Cum si cine poate deveni investitor
Ca sa iti faci cont pe Wisefund trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:
- sa ai peste 18 ani;
- pașaport sau carte de identitate valabile;
- un cont bancar al Uniunii Europene;
- rezident al unei tari din Uniunea Europeana (UE) si Spatiul Economic European (SEE)
Dupa inregistrare, va trebui sa furnizezi o copie a ID-ului, pentru verificare profilului. Procesul este rapid si dureaza doar cateva minute.
Pentru depuneri recomand Revolut pentru ca nu au nici un fel de taxe pentru transferuri. Banii ajung in general in 1-2 zile lucratoare. Daca nu ai cont poti sa descarci aplicatia accesand acest link.
Care sunt riscurile asociate cu investitiile pe Wisefund
Ca orice investitie P2P, investitiile pe Wisefund vin cu un risc pe care trebuie sa il constientizam inainte de fiecare investitie. Este posibil ca unele intreprinderi sa nu poata rambursa imprumutul complet. Pentru a evita acest lucru Wisefund promite ca toti debitorii sunt supusi unui proces complet de evaluare a creditului inainte de a fi aprobati si inregistrati ca oportunitati de imprumut pe site-ul web. Fiind o platforma noua, nu exista un istoric care sa dovedeasca ca selectia companiilor imprumutate are rezultate pozitive.
Un alt risc pe care trebuie sa il constientizam ca investitori, este acela ca firma care garanteaza imprumuturile poate sa nu acopere sumele respective in cazul in care mai multe proiecte intra in incapacitate de plata in acelasi timp. Sper sa nu fie nevoie sa aflam acest lucru.
Pentru minimizarea riscurilor nu investesc o suma mare intr-un singur proiect ci impart banii la mai multe proiecte. Investind o suma mai mica reduc nivelul de expunere. Un factor esential in imprumuturile P2P este si diversificarea investitiilor pe mai multe platforme.
Ce se intampla daca un imprumut nu este finantat in timp util
In cazul in care un imprumut deschis nu isi atinge tinta pana la termenul de finantare, Wisefund creditează contul creditorului cu principalul investit si nu se plateste nici o dobanda. Dobanda se plateste doar pentru oportunitatile de imprumut finantate integral. Pana acum toate proiectele oferite au fost finantate la timp.
Experienta mea pe platforma Wisefund
Din luna Septembrie si pana la momentul scrierii am investit in 4 proiecte, toate cu o dobanda de 18% – 20%. Am primit si prima plata din primul proiect in care am investit.
Platforma este simpla si toate informatiile sunt prezentate clar si detaliat. Tabloul de bord afiseaza toate informatiile importante pentru a intelege performanta investitiilor.
Proiectele listate pe platforma ofera informatii importante despre companie, istoric, conditii de plata. La momentul scrierii este disponibil un proiect cu o dobanda de 20%. Datorita dobanzilor foarte bune, a conditiilor de plata si numarului de investitori in crestere, proiectele au inceput sa se finanteze intr-un timp relativ scurt.
Ce cred despre platforma Wisefund
Pana acum Wisefund mi-a lasa o parere buna si din acest motiv deja am investit in mai multe proiecte. O parte din investitiile mele cu siguranta vor fi trimise aici, daca o sa continue sa ofere proiecte cu un randament ridicat.
Daca vrei sa testezi platforma, poti sa iti faci cont prin acest link si primesti 0.5% cash back pentru toate investitiile din primele 270 zile.
Poate te-ar interesa si
Daca ti-a placut aceasta postare si crezi ca si alte persoane ar putea fi interesate, nu ezita sa distribui pe Facebook.
Vrei sa vezi portofoliul meu de investitii ?
Disclaimer:
Informatiile din acest blog nu sunt sfaturi pentru investitii. Pur si simplu monitorizez calatoria mea spre independenta financiara. Nu sunt asociat cu nici una din platformele de investitii. Blogul contine link-uri catre anumite platforme de investitii. Daca faci clic pe link-uri si decizi să investesti in oricare dintre produsele sau serviciile lor, as putea să castig un comision. Uneori veti primi un bonus pentru utilizarea legaturilor mele. Cred ca este o situatie avantajoasa pentru toată lumea.